VEGOburgare med CHILLI & FRIES

Resept

1. Tänd grillen och invänta fin glöd (alt. stek i stekpanna)

2. Medan du väntar på glöden, rör samman alla ingredienser till chilidressingen.

3. Skär tomat och lök i skivor och saltgurka på längden.

4. Hetta upp en kastrull med frityrolja, den ska ha en temperatur på 180°C när den är tillräckligt varm. Ha gärna ett lock nära till hands när du ska fritera.
Halvera zucchinin på längden och dela den i tredjedelar, skär den sedan i långa stavar. Blanda mandelmjöl och vitlökspulver. Rulla zucchinistavarna i mjölblandningen och fritera i omgångar tills de har en fin och gyllene färg, det tar ungefär 5 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt direkt.

5. Grilla Peas of Heaven burgare på grillen (alt. stek i en stekpanna) i ungefär 2-3 minuter på varje sida, lägg på ostskivorna mot slutet.

6. Servera vegoburgarna med bröd, dressingen, grönsaker och zucchinifriesen.
4 portioner
Tid: 45 minuter


ingredienser

2 pkt Peas of Heaven burgare
4 hamburgerbröd
8 salladsblad (t ex hjärt-, isberg, krisp-, kruksallad)
2 tomater
1 gul lök
4 saltgurkor
4 skivor veganost
Rostad lök
Chilidressing
1dl veganmajonnäs
2 tsk dijonsenap
1 tsk sriraschasås (alt. i msk chilisås)
4 tsk vitvinsvinäger
1 tsk agavesirap
Salt
Zucchinifries
2 zucchinis
1  1/2 dl mandelmjöl (alt. polenta, mannagryn, maizena)
1 tsk vitlökspulver
1 l frityrolja
Flingsalt

Tillbaka till recept